درحال بارگذاری...

فیل گوش

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

فیل گوش


فیل گوش

گیاه فیل گوش


   #فیل گوش یا  #کالادیوم
گیاه آپارتمانی فیل گوش (کالادیوم)
گیاه پیازی کالادیوم (فیل گوش) این گیاه در شرایط مطلوب در آپارتمان هم قابل نگهداری است که شرح آن در پی می آید
نام علمی: Caladium
نام انگلیسی: Elephant ear / Heart of Jesus / Angel Wings
نام فارسی اصیل: فیل گوش ، کالادیوم   (فیل گوش)                                                                     
خانواده: آراسه (Araceae)
مبداء: برزیل، گینه
نوع: از گیاهان علفی با ریشه غده ای گرد و پهن
برگ: قلبی شکل و زینتی و به طول تا 60 سانتیمتر و در رنگ های ترکیبی گوناگون
گل: قابل توجه نیست
رنگ گل: گل های صورتی کمرنگ این گیاه که مانند کاغذ زرورق می باشد، و معمولاً
قابل توجه نبوده و بین سبزینه گیاه پنهان گشته است.
فصل گل: ـ
موارداستفاده:
آپارتمان و هوای آزاد (باغچه، فلاورباکس، گلدان)
موقعیت : 
دور از اشعه ی مستقیم آفتاب (روشنائی کامل تا سایه)
تکثیر: 
غده های کوچک در اطراف غده مادر، بذر
طرز کاشت: 
در اواخر زمستان یا اوایل بهار غده ها را در گلخانه در درجه حرارت 25 درجه سانتیگراد روی بستری از تورب یا ماسه مرطوب قرار می دهند تا جوانه ها رشد نمایند. از هر غده تعدادی جوانه بیرون آمده و شروع به رشد می نمایند. در این حالت هر یک از این ساقه های حاصل از رشد جوانه ها را با قسمتی از ریشه جدا و در بستری از خاک سبک کشت می نمایند. درجه حرارت مناسب در این زمان 18 درجه سانتیگراد است.
آکاایران: به تدریج که برگ ها ظاهر می گردد، گلدان یا بستر گیاه نیاز به تقویت دارد و نیز روی برگ ها را بایستی آبپاشی نمود. در اوایل فصل پائیز بایستی کمک به برگ ریزان کالادیوم نمود. بدین ترتیب که گلدان ها به گلخانه گرم انتقال داده و آبیاری گیاه قطع می گردد،تا به تدریج برگ ها ریخته و غده ها خواب زمستانی خود را سپری نمایند. تکثیر از طریق بذر منحصراً جهت به دست آوردن واریته ها ی جدید اعمال می گردد.
فیل گوش
هیچ گیاهی نمیتواند در ترکیب رنگ ها با کالادیوم رقابت کند، به طوری که تشریح رنگ ها تقریباً غیر ممکن است، برگ ها به شکل سرنیزه و دمبرگ آن بلند است، دوام برگ ها زیاد نیست و از اول بهار تا اواخر پائیز باقی میمانند، تکثیر کالادیوم از طریق تقسیم ساقه های زیر زمینی است، با شروع زمستان برگ ها زرد و خشک شده و گیاه به استراحت می رود، برای حفظ ساقه های زیر زمینی در زمستان نباید آن را آبیاری نمود، گیاه بسیار جالبی در کاشت گروهی با گیاهان دیگر و همچنین استفاده از آن به عنوان سبد آویزان است، خانواده آن «آراسه» و زادگاهش برزیل است.
🌿🌿🌿
✅نیازها:
نور : جهت حفظ رنگ ها و نقوش برگ، نور کامل احتیاج است ولی مواظب اشعه ظهر و اشعه مستقیم آفتاب باشید.
دما: 24 درجه سانتیگراد در تابستان و 16 درجه در زمستان نیازهای حرارتی این گیاه است، در صورتی که نگهداری گلدان فقط به خاطر حفظ ساقه های زیرزمینی است در درجه حرارت پائین تر و حدود 13 درجه نگهداری شود.
آبیاری: تا زمانی که برگ دارد (بعضی مواقع فقط ریشه را  نگهداری می کنند) گیاه را همیشه مرطوب نگه دارید، در تابستان 2 تا 3 بار در هفته و در زمستان چنانچه گیاه فاقد برگ است آبیاری را متوقف کنید، گیاه در زمستان به آبیاری نیاز دارد.

رطوبت: غبارپاشی برای این گیاه مضر است، چون برگ ها صدمه می بینند، نزدیک گلدان های دیگر نگه داری کنید و یا در کاشت گروهی  با گیاهان دیگر رطوبت را از این طریق تأمین کنید (به نحوه ی تأمین رطوبت مراجعه کنید).
تغذیه :گیاه کم توقع است، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده یا سازنده کود گیاهان زینتی جهت تغذیه کافی به نظر می رسد.

خاک مناسب: یک قسمت پیت و یک قسمت خاک لیمونی بهترین محیط رشد ریشه است.

تعویض گلدان: در اواخر زمستان ساقه های زیر زمینی را از گلدان خارج کنید و در گلدان دیگر کاشت کنید.

تمیز نمود ن برگ ها: جهت تمیز نگه داشتن گیاه از برس مخصوص و نرم استفاده کنید، مالش با پارچه یا اسفنج یا استفاده از مواد براق کننده به برگ های حساس گیاه صدمه می زند.

تکثیر : جدا کردن ساقه های زیر زمینی از گیاهان مادری در بهار، هر کدام از ساقه های زیرزمینی باید حداقل دو جوانه یا چشمک داشته باشند.

زمستان گذرانی: با شروع فصل خزان برگ های این گیاه خشک شده و زمستان گذرانی آغاز می شود، آبیاری را در این حالت متوقف و گلدان خشک شده را به محل سرد و خشک منتقل کنید، در اواسط اسفند ماه گیاه را آبیاری کنید و ساقه های زیر زمینی را از خاک خارج کنید و در خاک نو کاشت کنید.

🌷باماهمراه باشید🌷
 

 


مریم رخشانی، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


کشاورزی مدرن#سیرنگ#پهپاد

این مطالب را هم بخوانید!

مهمترین بیماری توت فرنگی

بیماری سفیدک پودری توت فرنگی این بیماری باعث کاهش رشد بوته ها ، میزان محصول و همچنین کیفیت میوه می شود. عامل بیماری کلیه اندام های هوایی ازقبیل برگ ، گل ودم میوه رادر برگرفته که در صورت الودگی میوه وگل خسارت شدید است.

ادامه مطلب »

قابلیت اختلاط آفتکش ها

بهترین راه مراجعه به اطلاعات مندرج بر روی برچسب سموم است. اما روی اغلب برچسب سموم چنین اطلاعاتی درج نشده است. پس از روش زیر استفاده می کنیم.

ادامه مطلب »

نظام تولیدغذا

تولید غذا یکی از مسائل حیاتی در جوامع جهان است و نظام‌های تولید غذا نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی، اقتصاد ملی، حفظ محیط‌زیست، و سلامت انسان‌ها دارند. در اینجا، به بررسی برخی از نظام‌های تولید غذا می‌پردازیم: 1. کشاورزی سنتی: - توضیحات: این نظام شامل کشاورزی‌هایی است که از فناوری‌های سنتی اس...

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116